16-07-2017 / blog / Marc de Beer

Als downtijd geen optie is

Mission Critical diensten. Diensten waarbij downtijd geen optie is, diensten die het hart van onze maatschappij raken. Wij leveren deze diensten. 

 
Iedere dag komen er situaties naar boven waarop je voorbereidt moet zijn wanneer je Mission Critical diensten levert. De diensten moeten immers altijd beschikbaar zijn. Toch komen er af en toe situaties naar voren waar je nog even extra over na moet denken. 

 
Onze diensten leveren we 7 dagen per week, 24 uur per dag vanuit de hoofdvestiging van Conclusion pal naast het Galgenwaard stadion. Afgelopen week werd in het nieuws gemeld dat tijdens een wedstrijd van het EK vrouwenvoetbal mogelijk een oproep werd gedaan voor een terreuraanslag. We hebben uiteraard nagedacht over wat we moeten doen wanneer er iets met ons pand gebeurd, waar we heen gaan en wordt dat ook regelmatig getest. Maar dan ineens is het echt.  

Wat gaan we doen?

We krijgen het bericht onder ogen, mogelijke terreuraanslag, wat gaan we doen. Overleg met onze Security Officer, het besluit wordt snel genomen, we gaan naar onze uitwijk locatie voor alle dagen waarop het EK in het Galgenwaard stadion wordt gespeeld. Een besluit niet vanuit paniek, maar gewoon vanuit gezond verstand. 

 

Bij Conclusion staat de mens centraal, dat is dan ook de eerste reden waarom we naar onze uitwijklocatie gaan. Geen enkel risico. Als we dan verder kijken naar wat er kan gebeuren kwamen we op 'verdachte pakketjes'. Wanneer er overdag een dergelijk pakket gevonden wordt hebben we een uitdaging. Een mogelijke ontruiming, parkeergarages op slot, kortom onze medewerkers kunnen dan waarschijnlijk niet direct naar onze uitwijklocatie. Voor de continuïteit van onze dienstverlening gaan we dit risico niet lopen. Het besluit staat, we gaan proactief uitwijken voor alle EK dagen in Utrecht, zonder paniek. 

Voorbereiding is key

Met een aantal medewerkers wordt alles nog een keer doorlopen, ondanks dat we dit al meermaals gecheckt hebben, laten we niets aan het toeval over. Draaiboeken worden gecheckt, hebben we alles op de uitwijklocatie, zijn er genoeg schermen, moeten we nog wat regelen? Onze toppers van medewerkers hebben alles onder controle. We doen nog een extra test om alle lichten op groen te zetten op de locatie. We bepalen welke ploegendiensten vanaf de uitwijklocatie worden uitgevoerd en daar hoort ook een appgroep bij om korte lijntjes met elkaar te houden indien dat noodzakelijk is. 

 
En dan komt er een bericht tussendoor dat er geen verhoogde kans is op een terreuraanslag. Dat doet ons besluit om te gaan uitwijken niet veranderen. Alle redenen waarom we dit doen blijven overeind. 

 

Natuurlijk hopen wij net als iedereen dat er niets gaat gebeuren en daar gaan we ook van uit, maar we doen het sowieso niet voor niets. We hebben hiermee onze fysieke uitwijk weer een aantal keren doorlopen en wat kleine punten die altijd handiger en makkelijker kunnen aangepast. 

Nachtrust

Inspelen op risico's, actie ondernemen en zorg dragen voor onze medewerkers en diensten. Dat is waar we als Conclusion Mission Critical voor staan. Nachtrust as a service, zowel voor onze klanten als voor onze medewerkers!